dijous, 29 de març de 2007

Independència amb ERC de regal?

Puc estar d'acord amb la viabilitat d'un Estat català, o amb federalisme amb alt grau de descentralització, amb la viabilitat econòmica i cultural, bàsicament perquè la Catalunya que volen a Espanya no és la real (igual que alguns catalans no volen la Catalunya actual, per altres motius).
Ara bé, la situació actual és lamentable. Un esperpent. El govern que acaba d'arrancar i que té alguns elements de força solvència està acompanyat d'una classe política ineficient, que canvia d'opinió cada 4 mesos,que passa de pactar amb el PSC a voler la independència immediata.
D'acord, fem el referèndum, busquem-nos problemes a tot arreu. Busquem-nos el rebuig d'Europa (perquè el tindríem si primer no s'arregla la situació amb Espanya) i el rebuig definitiu de la classe econòmica espanyola,que ja va a amagar en aïllar-nos però no dubtaria en fer-ho de nou.

D'acord, fem el referèndum tot i saber que la Catalunya actual, la Catalunya real, no aniria a votar o bé sortiria el No. Però, i sí sortís el sí?? M'ho pregunto i penso, quina manda!!! Quina mandra perquè en el pack vindria inclós una ERC que ja no tindria la joguina favorita, amb la que ha fet el que ha volgut en els darrers dies. Quina mandra, tindríem un cap d'estat sense formació, uns ministres filòlegs, historiadors i arqueòlegs (no em queixo de la carrera sinó de la vinculació amb la gestió pública). Quina mandra, tindríem polítics de disseny, aquells que cada cop s'assemblen més a la seva imitació del Polònia i aquells que els assessoren i no saben fer fotocòpies d'estudis quan manaven. Quina mandra, tindríem uns personatges que encara usarien la constitució espanyola per reivindicar una nova política lingüística que protegís el castellà.
De debó il·lusiona aquest escenari? No més que l'actual, perquè el major problema és que seria un camí ple de problemes i de repercusions REALS i ECONÒMIQUES per tots els catalans, però més enllà patiríem la incompetència dels que ens manen, que difícilment serien directors de cap empresa important si no haguessin entrat en política.