dilluns, 26 de març de 2007

ERC torna a jugar entre dues aigües

L'actitud d'ERC realment em té desconcertat, suposo que no només a mi. El pitjor és que desconcerta a CiU i PSC, que són els que en teoria haurien de tenir clar amb qui s'estan jugant el futur govern.
Xavier Vendrell anuncia que si CiU promet convocar un referèndum d'autodeterminació (no sé amb quina legislació volen convocar-lo) formarien govern amb ells. Una decisió molt perillosa, quatre mesos més tard del nou govern que, en el back-office, sembla que està funcionant molt millor que l'anterior.
ERC té un greu problema intern i és que la posició de Carretero és més majoritària del que desitjarien alguns. És un problema perquè bona part dels peixos grossos del partit que estarien d'acord amb aquesta proposta són precisament els components més fluixos del partit, els menys preparats i els menys recomanables per un govern amb habilitats tècniques.
Els governs necessiten un temps de rodatge i un canvi sobtat provocaria mig any més d'impàs, necessitat de crear un programa de govern nou, etc. És a dir, implicaria que dels darrers 5 anys s'hauria "governat" plenament només la meitat del temps (i d'aquella manera amb el tema de l'estatut de rerafons).
Potser a Esquerra li diverteix aquest joc, però i si el PSC es cansa d'ells i CiU desconfia??
La meva opinió és que dins del govern qui ha de parar els peus a ERC no és pas el PSC, sinó Iniciativa, que seria la més perjudicada i la que més aposta per polítiques d'esquerres.

1 comentari:

David ha dit...

Aquesta proposta no se la creu ningú. En primer lloc, perquè tothom qui conegui la trajectòria del personatge, sap que fou un dels promotors del Tripartit. En segon lloc, perquè sap que demana una cosa inassumible per a CiU. Per tant, no cap donar-li ni la més mínima importància. És més, penso que fins i tot pot comptar amb el vist-i-plau del carrer Nicaragua...