divendres, 16 de març de 2007

Els MiR amenacen amb reivindicacions

La notícia apareix avui a 20minutos, tot i que el contingut sembla més propi d'una situació de descontentament personal.
Els MiR es queixen de treballar moltes hores, cobrar poc i tenir molta responsabilitat. En tot l'article només trobo una referència concreta al sou, que diuen que és un base aproximat de 1.200 euros. Ometen que en alguns hospitals cada guàrdia supera els 400 euros per dia, amb el qual 3 cops al mes el sou pot arribar als 2.400 euros (i us garanteixo que molt sovint a les guàrdies poden dormir i fins i tot fer festes).
S'han de començar a dir les coses com són. El col·lectiu de metges/esses i MiR és un dels col·lectius més insolidaris que existeix. Creuen que tenen una feina essencial per la societat, i estic d'acord, però són els més odiats dins de la sanitat perquè no respecten la feina ni les reivindicacions d'infermeres i altres feines de suport mèdic. A més a més, es senten especials, no tenen el mateix tracte per fer Doctorats (amb molt menys que un biòleg obtenen el títol de Doctor en biomedicina).

No oblidem les vagues de l'any passat a Catalunya. Tant bon punt com va acabar la d'infermeres, amb la pressió exercida pels metges per finiquitar-la amb mínima solidaritat, es va iniciar la de metges. M'agradaria veure alguns metges treballant amb els mitjans que tenen a Cuba, o el Sud-est asiàtic, potser molts no voldrien ser-ho. En aquests casos és quan es demostra qui estima la professió i qui vol tenir un estatus elevat amb ingressos garantits.

MiR mal pagats? No. MiR treballen molt? Sí, però també advocats, auditors, consultors, doctorands, i caps d'aquests cobren gairebé mai més de 1.400 euros els primers anys de feina.
I una altra dada, el problema fonamental dels sous baixos pels joves no s'ha d'analitzar en la situació actual, sinó en el poc augment quan s'adquireix experiència, quelcom que s'acaba quan un MiR aconsegueix plaça.